Menu
...

Hof Westerwijk

Westerwijk is in 2015 in het bezit gekomen van Familie Kluijfhout, maar kent al een voorgeschiedenis welke teruggaat naar het jaar 1500! Hof Westerwijk is ooit gebouwd voor vermogende lieden die naast hun huis in de stad een plek wilden hebben op het platteland. Weg van de hectiek van de stad en dichtbij het strand en de zee.

Westerwijk is een zogenaamde kop-rompboerderij met een agrarische functie van akkerbouw en minicamping. Naar het erf, dat door een sloot wordt afgesloten van de weg loopt een met leilinden beplantte laan. Op het erf bevindt zich, naast het woonhuis, een boomgaard, tuin, schuur, wagenschuur en varkenshok. Het woonhuis is meerdere keren verbouwd en dit is goed te zien aan het metselwerk, aan de zijkant zit nog een leeuwenkopje welke vroeger als versiering diende.

De aangebouwde schuur dateert vermoedelijk uit de eerste helft van de negentiende eeuw en heeft een oud zadeldak met bewerkte windveren en een makelaar.  De schuur is opgebouwd uit muren van metselwerk met donkergrijze, bijna zwarte deuren. Er is een dwarse deel met wagendeuren en luiken welke zeer authentiek zijn. Deze schuur is in 1887 herbouwd, wat wordt ondersteund door de aanwezigheid van lange gevelankers die duiden op een oudere oorsprong.  Achter op het erf staat een wagenschuur met een pannen zadeldak met bewerkte windveren en een makelaar, welke haaks op de weg is gesitueerd. De kopgevel is van steen, de langsgevel van hout met vijf grote wagendeuren met een witte belijning. Achter het huis staat een varkenshok, gerenoveerd tot sanitaire ruimte voor de campinggasten.

De hele geschiedenis van Westerwijk is terug te lezen op de website www.koudekerke.info

Ruik de zee, voel de wind en geniet!

Onze kleinschalige minicamping heeft het allemaal!

Reserveer vandaag nog!